Статті

Коментарі   

 
# Олена 21.11.2011, 10:35
Добрий день!
Запрошую УСІХ, хто причетний до теми "Глиняний посуд у культурі харчування народів світу" до активного обговорення асортименту сучасного глиняного посуду в Україні і світі,
особливостей приготування страв у глиняному посуді, а також інших дотичних до теми проблем.
Відповісти
 
 
# гість 23.11.2011, 11:32
Цікаво дізнатися думку фахівців про безпечність глиняного посуду при виготовленні страв у ньому
Відповісти
 
 
# Андрій 23.11.2011, 12:48
"Цікаво дізнатися думку фахівців про безпечність глиняного посуду при виготовленні страв у ньому"

Мене також цікавить дане питання.....
Відповісти
 
 
# ya 23.11.2011, 14:46
Цитую Андрій:
"Цікаво дізнатися думку фахівців про безпечність глиняного посуду при виготовленні страв у ньому"

Мене також цікавить дане питання.....


Шановні, відкриваємо підручник з хімії і читаємо про склад сировини!!!
Глина - найприродніший матеріал, це не пластик і не свинцеве скло!!!!
Відповісти
 
 
# Guest 23.11.2011, 20:48
Цитую ya:
Цитую Андрій:
"Цікаво дізнатися думку фахівців про безпечність глиняного посуду при виготовленні страв у ньому"

Мене також цікавить дане питання.....

Глина то все зрозуміло...ну як бути з поливами? я десь чув, що вони можуть бути дуже важкими (свинець наприклад)
Шановні, відкриваємо підручник з хімії і читаємо про склад сировини!!!
Глина - найприродніший матеріал, це не пластик і не свинцеве скло!!!!
Відповісти
 
 
# Guest 23.11.2011, 20:50
Глина то все зрозуміло...ну як бути з поливами? я десь чув, що вони можуть бути дуже важкими (свинець наприклад)
Відповісти
 
 
# Гуцулка Ксеня 25.11.2011, 13:42
А у нас на Гуцульщині майже в кожному кафе подають страви у глиняному посуді - виглядає дуже апетитно. Набагато приємніше їсти бануш, чинахи вареники з глиняних горняток і мисочок і ніхто не переживає за шкідливість поливи. Та воно ж віками так готували...
Відповісти
 
 
# гість 28.11.2011, 06:41
До цитати Андрія: А тим більше з сучасними пристроями типу мікрохвильової печі. А візьміть до уваги винахідливий український народ - з нічого зробимо цяцю, а чи безпечно - хто зна! Тим більше у підручники, вибачте, ніхто заглядати не буде.
Відповісти
 
 
# Наталка-Полтавка 28.11.2011, 06:43
Нещодавно дізналася, що найсмачніший кус-кус готують в глияному посуді. От якби більше такого типу було обговорень - СМАЧНИХ!!!
Відповісти
 
 
# Наталка-Полтавка 28.11.2011, 06:45
Мабуть, буде багато різних обговорень, а де можна буде з ними ознайомитись? В нет вони потраплять?
Відповісти
 
 
# Олена 28.11.2011, 14:20
Щодо питання користі-шкідлив ості глиняного посуду існує досить багато наукових праць. І про них, сподіваюся, фахівці-теорети ки говоритимуть під час наукового симпозіуму "Глиняний посуд у культурі харчування народів світу", що відбудеться 22-24 травня 2012 року в Опішному.
А от якби ще й відгукнулися ескперти, які мають змогу практично "протестувати" хоча б кілька зразків глиняного посуду українського виробництва спеціальними методами досліджень. Лише на їх основі можна було б більш-менш упевнено говорити про шкідливість\неш кідливість якогось конкретного глиняного виробу, конкретного виробника.
Відповісти
 
 
# Олена 28.11.2011, 14:27
З найцікавішими фрагментами наукових дискусій, обговорень, виступів Ви матимете змогу ознайомитися на сайтах Інституту керамології та Національного музею-заповідни ка українського гончарства в Опішному.
Відповісти
 
 
# Олена 28.11.2011, 14:34
Сьогодні за безпечність використання глиняного посуду за прямим його функціональним призначенням "відповідає" виробник цього посуду, технологію виробництва якого контролює сам же виробник...
Відповісти
 
 
# Олена 06.12.2011, 11:57
Нам пишуть: "Тема симпозиума очень интересная, меня она сразу вдохновила, так как
занимаюсь сейчас каталогом суджанской гончарной посуды и естественно пишу о назначении кухонной посуды. В том числе возникают и интересные ритуальные вопросы связанные с обычаями народа". Юрий Спесивцев, Суджа, РФ
Відповісти
 
 
# Олена 06.12.2011, 12:00
Нам пишуть:"К нам в институт только что вернулись
от Вас наши сотрудники (Мыльникова Л.Н. и Кобелева Л.) и показали мне
информацию об очень интересном симпозиуме, который Вы организуете в мае
2012 года ("Глиняная посуда в культуре питания народов мира"). Это
чрезвычайная интересная проблематика, которая предполагает привлечение
широкого круга участников из различных регионов, уверен, что
многие откликнуться, очень интересная проблематика! С уважением старший
научный сотрукдник ИАЭТ СО РАН Андрей Владиленович Новиков (Новосибирск, РФ).
Відповісти
 
 
# Олена 08.12.2011, 09:08
Чи знаєте Ви, для чого призначена носатка?,
риночка з тулійкою?
глечик для вареної?
Відповісти
 
 
# ya 16.12.2011, 13:36
Наскільки ця тема на сьогодні актуальна? З появою новітніх технічних приладів глиняний посуд став не зовсім актуальним і практичним, мені більш зручний і естетичний скляний та металевий.
Відповісти
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити