17
лютого
2021

"Археологічна керамологія" в міжнародній індексаційній базі наукових видань

Для оцінювання результативності наукової діяльності важливе місце відводиться наукометрії – напряму досліджень, що вивчає різного роду комунікації в науці за частотою цитувань наукових робіт та їх авторів. Наукометрія також визначає престиж наукових видань та їх вплив на формування наукової думки у глобальному значенні.

2018 року було засновано журнал «Археологічна керамологія», який вже 2019 року було включено до наукометричної бази даних Index Copernicus. Вона буластворена 1999 року в Польщі. Ця база даних має кілька інструментів оцінки продуктивності, які дозволяють відстежувати вплив наукових робіт і публікацій, окремих вчених або науково-дослідних установ. На додаток до продуктивності індекс Копернікус також пропонує традиційне реферування та індексування наукових публікацій.

Часопис «Археологічна керамологія» входить до ICI Journals Master List. Це міжнародна індексаційна база наукових видань. Умовою індексування в базі даних є позитивне проходження багатовимірної оцінки, заснованої на більш ніж 100 критеріях. Журнали, які позитивно проходять процес параметричної оцінки, отримують дійсний протягом одного року показник ICV (Index Copernicus Value), який відображає рівень розвитку журналу і його вплив. ICI Journals Master List проводить комплексну оцінку наукових журналів уже понад 10 років. У 2015 році більше 5000 видань позитивно пройшли процес оцінки.

Під час оцінювання журналу «Археологічна керамологія» було взято до уваги якість журналу (стандарти, стабільність, оцифровування, інтернаціоналізація) та впливовість. Попри те, що журнал є новим в науковому світі, він був оцінений на 53.54 (ICV 2019). Нагадаємо, що це достатньо високий бал, адже журнали, що не індексуються в Scopusта WebofScienceможуть набрати максимально 100 балів. Такі показники «Археологічної керамології» як повнота змісту, анотації, ключові слова були оцінені на 100%.

Для прикладу, близьку оцінку зі схожої спеціальності мають такі авторитетні закордонні видання як «Wiadomości Archeologiczne» (Польща), «Arhivele Olteniei» (Румунія), а також українські журнали, які вже мають солідну історію – «Східний світ», «Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Історія».

Таким чином, «Археологічна керамологія» нині є повноцінною платформою для публікації результатів наукових досліджень, адже відповідає міжнародним нормам функціонування наукових видань. Включення журналу до ICI Journals Master List є першим етапом на шляху до отримання категорії «Б» фахових українських видань та включення до міжнародних баз даних Scopusта WebofScience.

Посилання на паспорт журналу в Index Copernicus:

https://journals.indexcopernicus.com/search/details?id=65922

Додати коментар

Захисний код
Оновити

«Наука потрібна народу.

Країна, яка її не розвиває,

неминуче перетворюється в колонію»

Фредерік Жоліо-Кюрі

 

"Ми фiнансуємо науку не тому, що багатi, 
а ми багатi тому, що фiнансуємо науку" 
Рональд Рейган,
40-й президент США
 
"«Ставлення до науки
і культури є, 
було і буде мірилом українськості влади»" 
Ярослав ЯЦКІВ,
академік НАН України

Хмарка тегів

Наші партнери

Відвідувачі

free counters