27
січня
2021

ПИШАЄМОСЯ КОЛЕГОЮ!!!

З нагоди дня народження відомого українського краєзнавця, історика, літературознавця, поета, нашого земляка Петра Ротача на базі Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів премії Полтавської обласної ради імені Петра Ротача.

Премію засновано Полтавською обласною радою у квітні 2018 року з метою сприяння розвитку національного краєзнавчого руху, вивчення минулого і сьогодення Полтавщини, дослідницько-краєзнавчої діяльності в галузях історії та літератури, відзначення краєзнавців за вагомі творчі здобутки.

Серед лауреатів 2020 року на здобуття премії за кращі документально-публіцистичні й науково-популярні твори з історії рідного краю та літератури, саме за книги про традиційну побутову культуру України: «Мотрона Назарчук: життя і творчість» та «Віра Мордіна: про гончарство, вишивання і не тільки…», був номінований і став переможцем у номінації «Історичне краєзнавство» Віктор Міщанин – краєзнавець, провідний науковий співробітник Національного музею-заповідника українського гончарства, науковий співробітник Інституту керамології – відділення Інституту народознавства НАН України, кандидат історичних наук, член Національної спілки майстрів народного мистецтва.

Щиро вітаємо Віктора Міщанина з черговим визнанням! Бажаємо яскравого творчого злету, натхнення, здоров’я, нових наукових праць, щедрої видавничої діяльності й наукового та мистецького подвижництва в ім’я духовного возвеличення України!

Додати коментар

Захисний код
Оновити

«Наука потрібна народу.

Країна, яка її не розвиває,

неминуче перетворюється в колонію»

Фредерік Жоліо-Кюрі

 

"Ми фiнансуємо науку не тому, що багатi, 
а ми багатi тому, що фiнансуємо науку" 
Рональд Рейган,
40-й президент США
 
"«Ставлення до науки
і культури є, 
було і буде мірилом українськості влади»" 
Ярослав ЯЦКІВ,
академік НАН України

Хмарка тегів

Наші партнери

Відвідувачі

free counters